News

16 May 2024

 event 20240516

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Τέχνη και Επιστήμη. Τι κοινό μπορεί να έχει ο τρόπος εργασίας ενός ερευνητή βιολόγου και ενός καλλιτέχνη? Ποιά είναι η διαδικασία της έρευνας στις βιολογικές επιστήμες σε σύγκριση με τη διαδικασία παραγωγής ενός έργου τέχνης? Ποιά είναι τα κοινά στοιχεία στην έμφαση στην καινοτομία αλλά και στο γεγονός ότι κάθε κομμάτι δουλειάς, είτε επιστημονικής είτε έργου τέχνης, κρίνεται και αξιολογείται από μια κοινότητα? Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα τεθούν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται στα πλαίσια του προγράμματος OpenFleming (ΕΛΙΔΕΚ - “Επιστήμη και Κοινωνία”) και του Arts and Science at Fleming.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στις 16 Μαΐου, 7:00 μμ σε μια συνάντηση με τον καλλιτέχνη Νίκο Παπαδόπουλο, στην έκθεσή του με τίτλο *Κήπος σωματιδίων*, που παρουσιάζεται στην Υπηρεσιακή Αυλή του Μεγάρου (annexM) σε επιμέλεια Αννας Καφέτση (https://www.megaron.gr/event/nikos-papadopoulos-kipos-somatidion/).

Οι θεματικές των έργων βασίζονται σε αρχειακό υλικό που συνέλεξε ο καλλιτέχνης το 2015, κατά τη διάρκεια ερευνητικού residency στο πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών και σωματιδιακής φυσικής CERN της Γενεύης. Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλες γλυπτικές και εικαστικές εγκαταστάσεις και ενότητες σχεδίων, συμμετοχική περφόρμανς, ηχότοπο και προβολή βίντεο.

Είσοδος ελεύθερη. Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. μέχρι τη Δευτέρα 13/5.

Οργάνωση: Μύρτα Περράκη, Arts and Science at Fleming [DAS and Threshold Platform]